Cursurile CDMEC

CDMEC doreste sa vina in intampinarea crescatorilor si proprietarilor de caini de rasa oferind posibilitatea efectuarii radiografiilor oficiale cat mai aproape de domiciliul acestora. In acest scop intentioneaza sa acrediteze medici veterinari localizati cat mai uniform pe harta tarii.

CDMEC organizeaza cursuri pentru medici veterinari posesori de instalatie Roentgen autorizata. Cursurile au loc o data sau de doua ori pe an, in functie de cereri si se intind pe durata unei zile de week end. Comisia de Lectura se ocupa cu tematica si sustinerea cursului.

Cursul contine notiuni despre modificarile articulare,interpretarea si clasificarea displaziei de sold si cot. Medicii veterinari vor fi instruiti in ceea ce presupune protocolul CDMEC, identificarea animalului, completarea formularelor si pozitionare in vederea unei radiografii de calitate. De asemenea cursantilor li se vor prezenta tipuri de imobilizare si analgezie pentru asigurarea unei manopere sigure.

Medicii veterinari din teritoriu nu sunt doar executanti, ei sunt consilierii proprietarilor si colaboratorii Comisiei de Lectura cu care se afla intr-un contact nemijlocit. Medicii veterinari interesati sa devina agreati de catre CDMEC trebuie sa intruneasca anumite cerinte:

Sa fie licentiat de o facultate acreditata de medicina veterinara si sa detina dreptul de libera practica pe teritoriul Romaniei.
Sa fie posesorul sau sa detina un contract de folosinta a unei instalatii de diagnostic Roentgen.
Sa absolve cursul organizat de CDMEC sau sa fie agreati de alte institutii europene abilitate.
Sa corespunda standardelor profesionale si morale impuse de o astfel de responsabilitate.


cursuri radiologie veterinara
CURSURI LA SEDIUL CDMEC
© C D M E C
Termeni si conditii