Centrala pentru Diagnosticul Maladiilor Ereditare ale Cainelui - C.D.M.E.C.

este un ONG infiintat in 2010 care isi propune controlul si eradicarea bolilor ereditare la cainii de rasa.

CDMEC are ca partener Asociatia Chinologica Romana, dar colaboreaza si cu alte organizatii si specialisti din strainatate.
La data de 31.10.2013, la Dortmund - Germania, Dr. Edmond Stecyk si Dr. Cristian Dragomir au promovat examenul pentru diagnosticul radiologic al displaziei de sold (HD) si al displaziei de cot (ED) la toate rasele de caini. Comisia de examinare a fost alcatuita din Dr. Markus Tassani-Prell (Presedintele Comisiei de examinare ) si Dr. Silke Viefhues, ambii din Germania. Dr. Edmond Stecyk si Dr.Cristian Dragomir au devenit astfel membri cu drepturi depline ai "Gesellschaft fur Rontgendiagnostik genetisch beeinfluster Skeletterkrankungen bei Kleintieren e.V.,Bochum".
Aceasta organizatie reprezinta o autoritate la nivel european si mondial pentru investigarea radiologica si diagnosticul bolilor scheletice ereditare ale animalelor mici si este recunoscuta oficial de Comunitatea Stiintifica a FCI si IEWG(International Elbow Working Group). Astfel toti cainii examinati radiologic de catre Comisia de lectori ai CDMEC din Romania pot obtine certificare internationala pentru diagnosticul HD si ED.


Dr. Edmond Stecyk

    In anul 1992 devine absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara Iasi si infiinteaza Spitalul Veterinar Salvanim Iasi in care isi desfasoara activitatea si in prezent.
Incepand cu anul 1998 a efectuat anual stagii de specializare la cateva clinici veterinare private(Spring Harbor Animal Hospital, Emergency Hospital Madison) si universitare (University of Wisconsin) din SUA.
In 2003 efectueaza un stagiu de pregatire in Parcul Zoologic din Melbourne, Australia.
De asemenea a participat la Congrese de specialitate din Statele Unite si Europa.
Din 2007 colaboreaza cu Centrala de Diagnostic al Maladiilor Scheletice Italia ca specialist in diagnosticarea displaziei de sold si cot la caine .
In 2010 incepe sa colaboreze si cu Centrul de diagnostic al displaziei de sold si cot al SV Germania si in 2013 obtine titlul de lector oficial FCI acordat de GRSK  Germania. In acest moment este implicat activ in organizarea de seminarii stiintifice de specialitate la nivel national.
In 2013 este ales in functia de Presedinte al Societatii Romane Veterinare de Ortopedie  (SRVO).
In 2014 devine Presedinte al Centralei de Diagnostic al Maladiilor Ereditare ale Cainelui (CDMECRomania).
Colaboreaza cu Spitalului Veterinar Marco Vet in calitate de specialist in diagnosticul si tratamentul maladiilor osteoarticulare la caine si pisica si consultant manager al acestei institutii.
Hobby - cresterea si selectia cainilor din rasa Ciobanesc German, activitati outdoor, drumetii , bicicleta ,caiac. Din 2014 este Presedinte Chinotehnic al Clubului National de Ciobanesc German (CNCG ).Dr. Cristian Dragomir

    In anul 1990 a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti. Dupa absolvire, face un stagiu la Clinica de animale mici a dr. Michel Majoube, in Sable, Franta.
1993-2007. Infiinteaza alaturi de dr. Horia Elefterescu si dr. Ilinca Cioculescu “Clinica Veterinara Armeneasca 34”, prima clinica cu program non-stop din Bucuresti.
1998-2003. Fondator si proprietar al revistei ”Cainele Meu”, o publicatie care se bucura de o larga apreciere. Scrie numeroase articole si coordoneaza rubrica dedicata medicinii veterinare. De asemenea participa ca invitat in emisiuni de radio si televiziune.
2007-2008. Lucreaza in Grecia, la clinica Vet Act din Atena pe postul de chirurg.
Incepand cu iulie 2008 si pana in prezent ocupa pozitia de Director medical al Spitalului Clinic veterinar Marco Vet. Este chirurgul principal al spitalului, activitatea sa medicala vizeaza chirurgia tesuturilor moi, ortopedia, ecografia abdominala si radiologia.
In perioada 2008-2011 a colaborat cu o echipa de medici din Italia in cadrul Marco Vet formata din dr.Patricia Knafelz, dr.Alesandro Floris si dr.Massimo Floris.
In 2009 infiinteaza CDMEC (Centrala pentru Diagnosticul Maladiior ereditare ale Cainelui).
In 2011 efectueaza cursul Ce.Le. Ma.Sche in Padova si devine medic agreat de Centrala din Italia, cu care incepe sa colaboreze.
In 2013 la Dortmund obtine acreditare ca lector oficial FCI pentru maladii scheletice de catre GRSK( Gesellschaft für Röntgendiagnostik genetisch beeinflusster Skeletterkrankungen bei Kleintieren e.V)
Din 2013 devine Vice Presedinte al CDMEC. Este membru fondator al Societatii Romane Veterinare de Ortopedie (SRVO).
Pe tot parcursul carierei sale a participat la numeroase congrese, cursuri si work shop-uri in tara si strainatate. De asemenea a vizitat mai multe clinici si spitale veterinare din Germania, Italia si Franta pentru a asimila modalitatile de lucru din aceste tari cu traditie in domeniu. Ca hobby cresterea si selectionarea cainilor din rasa Dobermann ocupa locul principal. In anul 1980 isi cumpara primul sau Dobermann. Din anul 1994 devine crescator.
In 2001 infiinteaza DCR (Dobermann Club Romania) si devine Presedintele Clubului, functie pe care o detine pana in 2005. Este consumator de muzica, literatura, istorie si cinematografie.